HTML

It's Warshow-time!

Sari sok különböző, részben ismeretlen okból kifolyólag fél évet Varsóban tölt. Hogy mivel...? Ha ott számomra kiderül majd, veletek itt tudatom :) http://www.youtube.com/watch?v=4ADh8Fs3YdU

Friss topikok

  • gaurxben: Miért szólnálak meg?! Csak látom, ill hallom magamban a gigakávé lötyögését, csobogását, amint a ... (2008.06.10. 21:53) Fíling LIVE :D
  • gaurxben: Jópofa írás! A vége nem is kellett volna így, talán inkább az 1,2,..n,n+1 pontokban elszórva. (2008.06.07. 08:57) Windsurfing trip!
  • gaurxben: miezacsend? (2008.05.22. 15:22) Majdnem felírtam a blogra, hogy...!
  • Sari: úgy érzem, maga gúnyolódik velem, Safranek! >;) (2008.05.07. 10:09) Köszönetnyilvánítás
  • gaurxben: Nekem egyből ez jutott eszembe, csak még köríteni is akartam valami filozófikusat elé, de felesleg... (2008.05.04. 11:27) Meellik az én háellem..?

Linkblog

2008.02.16. 23:52 Sari

Pierwszy dzien

...azaz az első nap.
Most már végképp nem ment meg semmi attól, hogy Varsóba utazzak - ugyanis megtörténtnek tekinthető a dolog...
Hadd bocsássam előre, hogy bele kell jönnöm rengeteg dologba, többek között a blogolásba is, nézzétek el nekem, ha az első időkben esetleg nem lennék olyan olvasmányos, mint a Story magazin (vagy Márquez, ízlés szerint). (Aztán meg majd nehogy az legyen, hogy időm nem lesz írni <:)
Asszem, most nincs kedvem nagyon részletekbe menően ábrázolni az előzményeket, inkább kezdek nagyjából in medias res: ma reggel felkeltem, folytattam a pár (kevés alvással töltött) óra után a bőgést és a Kedves ölelgetését, elkészítettem pár szenyát
(...)
és akkor Ő leszállt, én meg ott maradtam a vonaton, és szisszenve becsukódott az ajtó. Tök igazad volt, BAN: a legjobb választás volt vonattal jönni!!! Komolyan, jó volt, h ennyi időt szánhattam az útra. Sokat járt az agyam (ezerrel!!!), kicsit kevesebbet nézelődtem, még kevesebbet olvastam (frissítgettem lengyeltudásomat - tylko kilka slów po polsku. Czy sa równiez polowania na zubry? ;).
Egy lengyel anyuka ült még a fülkében két kislányával: Sara és Viktoria :) és a 6 óra alatt megettek annyi csokit/kekszet/gumicukrot/bonbont/stb... amennyit én egy hónap alatt se. De, Márk, halál komolyan!
Csak 10 percet késtünk, Patrickot, az ESN-es mentoromat rögtön megismertem a Warszawa Centralna peronján - ő simán elment mellettem :) (megjegyzem, jogos: enyhén gyűrött vagyok...) Elkezdett nekem agonizálni, hogy teljes a káosz, egy órája mondták le a lakást, ahová mehettem volna, de szereztek nekem egy hotelszobát...én már "mindenen túl voltam" lelkileg, úgyhogy angyali mosollyal nyugtatgattam, hogy én aztán akármire, és annak minden lehetséges ellenkezőjére fel vagyok készülve :)
Szóval, most itt ülök a 200 (200!) zlotyis kis hotelszobámban (1 zl~70 Ft)... de legalább van wifi...
Na, ennél a pontnál jöhet is a köszönetnyilvánítós rész:
Köszönöm Anyunak és Apunak, hogy anyagilag megtámogatták (=lehetővé tették:) ezt az utat!!!Igyekszem nem (nagyon) visszaélni vele!
Köszönöm csodálatos barátaimnak a szívmelengető búcsúztatásokat, és a kedves apróságokat - nagyon sokat jelent nekem, hogy érzem, amennyire lehet, velem vagytok ebben a vállalkozásban is :)
Köszönöm a Kedvesnek, hogy hozzásegített ahhoz, hogy meg tudjam ezt lépni - azt hiszem, anélkül, ahogy Ő tud engem megtartani és elengedni egyszerre, nem sikerült volna.
Ééés vissza a profán valóságba: kimerült vagyok, büdivonatszagú vagyok, de derűsebb. Beszélgettünk egyet Patrickkal, teljesen rendben van a srác - és úgy tűnik, rendkívül elkötelezett és lelkes az ügyemmel kapcsolatban! Nekem ez így jobban tetszik, mintha pikk-pakk mennének a dolgok, de cserébe mogorva lenne :)
Bemelegítésnek elég is volna...?
Remélem, mihamarabb ismét jelentkezem!
Do widzenia!
Képek:
picasaweb.google.hu/simon.sari/WarszawaDzien1

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://warshowtime.blog.hu/api/trackback/id/tr73342270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robika 2008.02.17. 11:56:17

ilyet, azt hiszem, először és utoljára csinálok életemben, de:

ELSŐ?

húúdegáz :) vigyázz magadra Kicsilány, meg a Zsubrovkával (aki le tudja írni, szóljon) meg a málnássörrel... de azért én nem aggódom, legfeljebb hogy annyira beleszoksz, hogy haza sem jössz többet...

tavasz... ittatavasz...

Annamanna 2008.02.17. 16:29:28

Sari szuperhíró!

Dzsé 2008.02.17. 17:11:20

Czesc Kochana! :) Na, kb itt ki is merült terjedelmes lengyeltudásom. A vonatozás mellett még egy Kulcsárévás érv is szól: ez amolyan eltávolító-közelítő beavatási szertartásos cucc, nem? Amíg zötyög veled a vonat, fel tudsz készülni az új helyre, élményekre, el tudod raktározni a távolodó otthont egy belső kis helyre, meg ilyenek.
Várom a fejleményket! Puszi! :)

Ati 2008.02.17. 20:46:46

Sarri! Há' nem is tudom mit kell itten mondani, de érezd nagyon jól magad odakünn a távoli Polszkában. Én biztos vagyok benne, hogy nagy kaland lesz ez neked, és nagy próbatétel is egyben! Zmrzlina, kotka, kotek, mleko, pusztacsna higinicsna teraz, meg ilyenek. :)

Kenéz 2008.02.17. 23:23:10

Ej, no, én nem tudok ilyen szépeket böfögni lengyelül, pedig 3 hónapig volt főbérlőm az az átkozott banya! :D Ha lehet téma-igényeket már most jelezni: az ottani emberek érdekelnének. Hogyan öltöznek, összejönnek-e esténként a kocsmákban, vasárnap a templomokban, szemetelnek-e az utcán, hajléktalanok maguk alá pisálnak-e a buszon... (ezt nem kell feltétlenül ellenőrizned, elég, ha úgy sejted :P). Egyszóval, jobban élnek-e a varsóiak, mint mi négy éve? ;) Aztán vigyázz magadra! Tudod: sál, sapka!

BAN 2008.02.26. 09:24:48

Drága Anyu,
sajnálom, hogy nem tudtalak elbúcsúztatni! :((( Na de áprilisban számíthatsz rám Warszawában!
Ugye, hogy jó 5let volt a vonat???
Ami meg a blogot illeti: szeretném, ha olyan lenne, mintha minden héten olvashatnék egy csipetnyi Márquezt a Storyban!
Puszik
süti beállítások módosítása