HTML

It's Warshow-time!

Sari sok különböző, részben ismeretlen okból kifolyólag fél évet Varsóban tölt. Hogy mivel...? Ha ott számomra kiderül majd, veletek itt tudatom :) http://www.youtube.com/watch?v=4ADh8Fs3YdU

Friss topikok

  • gaurxben: Miért szólnálak meg?! Csak látom, ill hallom magamban a gigakávé lötyögését, csobogását, amint a ... (2008.06.10. 21:53) Fíling LIVE :D
  • gaurxben: Jópofa írás! A vége nem is kellett volna így, talán inkább az 1,2,..n,n+1 pontokban elszórva. (2008.06.07. 08:57) Windsurfing trip!
  • gaurxben: miezacsend? (2008.05.22. 15:22) Majdnem felírtam a blogra, hogy...!
  • Sari: úgy érzem, maga gúnyolódik velem, Safranek! >;) (2008.05.07. 10:09) Köszönetnyilvánítás
  • gaurxben: Nekem egyből ez jutott eszembe, csak még köríteni is akartam valami filozófikusat elé, de felesleg... (2008.05.04. 11:27) Meellik az én háellem..?

Linkblog

2008.05.01. 14:38 Sari

Nem sz*rral gurigázunk

...avagy a magyar delegáció napjai képekben a 2008-as EFPSA congressen :)
picasaweb.google.hu/simon.sari/EFPSACongress2008

A címhez még annyit hogy megoszlanak a vélemények: lehet ugyanis palacsintázni is, esetleg görgetni... már ebből a felütésből is lejön, hogy sikerült a (z altesti) humor, vagy hogy pontosabb legyek, a felhőtlen ökörködés eleddig szinte ismeretlen mélységeibe eljutnunk így együtt Litvániában. Nem a hely szellemét kárhoztatom - szerintem nem tagadhatjuk, hogy mindez színtisztán belőlünk fakadt :) Persze gondolom lelkes és parttalan trágárkodásunknak ideális táptalajul szolgált, hogy a congressen jelenlévő majd' 200 közül csupán 7+1 fő értette  ízes szép magyar szavainkat...

Ha valami értelmes összefoglalást próbálnék kicsikarni magamból (mikor legutóbb próbálkoztam, nekem elég felszínes szövegnek tűnt, bocs, Simon <:) - az EFPSA congress lényege számomra, hogy ez egy igazi nagy AJÁNDÉK volt. Meglepetés, mert a semmiből jött, és az volt Balázs és Attila miatt is, akiket most ismertem meg, legnagyobb örömömre. Megnyugvás is: olyan jó meleg otthon-érzésem volt, a varsói "száműzetésből" partot érve a szívemnek rég kedvesekkel, összetalálkozva a világ különböző szegleteiből az EFPSA "szigetén" :)
Meg persze, ami a congress nemzetközi fílingjét illeti, ahhoz már teljesen hozzászoktam itt Varsóban, úgyhogy tulajdonképpen ez is mintegy ismerős volt.

EGYÜTT. A főtt hajdinás tányér fölött, elcsórt kajaadagon osztozva, a Sidras-os korsó mellett, a nagyonsűrű erdő helyén a faház előtt, régiésúj mindenkikkel találkozva, jópasikat és cukicsajokat stírölve. Vilnius óvárosában városnézés helyett beszélgetve és a puha mohaszőnyegen heverve az égbolton hajladozó fenyőkről elméletileg potyogó tobozok alatt, füves domboldalon hacacárézva, vacogós party-helyen a táncban kimelegedve. Jeges ámde széptiszta tóban csobbanva, németül, angolul és magyarul egyszerre beszélve, egész éjjel zenével a fülben a buszon, közelebb és távolabb, hideg sörtől torokfájva, napfoltot keresve és pirospozsgásan. Sanzonokat énekelve és hallgatva, fényképgépet kattogtatva, mindigmáskor az ágyba zuhanva, nagyokat hahotázva, YouTube-videókra cuppanva, szakmázva és mindennél prájvitebb dolgokat kibeszélve, (szinte) minden szakmai programot ellógva. Szomorúan és aggódva és vágyakozva és felhőtlenül és becsípve, elmélyülve és lökötten és kitudja, és mileszha, de mégis főleg akkorésott.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://warshowtime.blog.hu/api/trackback/id/tr16449906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kenéz 2008.05.01. 16:56:16

No, hát úgy látom, jól sikerült a móka... :D
Jebote - vagy mittomén, hogy írják - azt jelenti horvátul, h b@zmeg, tehát bizonyos fokú verbális méltatlankodást fejez ki. ;)

Éva 2008.05.02. 20:12:43

Azt hiszem teljesült mindannyiunk kívánsága az "utaddal" kapcsolatban...:)

BAN 2008.05.03. 09:51:55

Hát, tiszta királyság volt, hogy Sari eljött... Úgy indult, hogy megalszunk nála Varsóban oda- meg visszafelé menet. És mikor odaértünk, meséltük, hogy mi ez, hirtelen megkérdeztük, hogy nem akar-e eljönni velünk... Mire aszonta, hogy igen! És eljött :)
süti beállítások módosítása